Puslu Kıtalar Atlası

İlban Ertem, yılların çizmekten usandıramadığı usta sanatçı, yazar İhsan Oktay Anar’ın ilk romanı Puslu Kıtalar Atlası’nı çizgi roman haline getirdi. Beş yıl süren çalışmanın sonunda hikaye ile romanın birbirine ne çok yakıştığını görüyoruz.

Hikayelerin görsele aktarılırken genelde duygusunu kaybettiği bu çizgi romanda yaşanmıyor. Yazar ile çizerin hikayeyi aynı gözle görüp aynı duyguyla hissetmesi pek rastlanılan bir olay değil. Bu birliktelik, çalışmanın 5 yıl sürmesinden de çizgilerde rahatça görülen inanılmaz emekten de anlaşılıyor. Bir ustanın çizgisinin güzelliğini anlatmak yerine, Puslu Kıtalar Atlası resimli romanı teaserını izlemenizi öneriyoruz.

Kitap İletişim Yayınları tarafından piyasaya çıktı. 320 sayfalık bu koleksiyonluk eseri nereden satın alabileceğinizi öğrenmek için burayı tıklayınız.

İLBAN ERTEM

1950’de Boğaz’ın kıyısında bir köyde doğdu ve hep denizin üzerinde, içinde ve kıyısında yaşamaya devam etti. Resim yapmaya ve kürek çekmeye çocukluk yaşlarında başladı. 1970’lerin başında bir süre yurtdışında yaşadı.1973’te Türkiye’ye döndükten sonra 1990’lara kadar Gırgır’da ve Fırt Dergisi’nde resimli romanlar çizdi; Avni ve Joker dergilerinde resimli romanları yayınlandı. Vicdan (İletişim Yayınları, 1991) ve Üniversiteli Mahmut (İletişim Yayınları, 1993) yayımlanmış kitaplarıdır. Puslu Kıtalar Atlası resim ve illüstrasyon tutkusundan vazgeçmeyen Ertem’in en son yayımlanan resimli romanıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz