Göz çevrelerinin yorgun görünmesi bir şekilde gözün çevresinde bir ödem oluşması, şiş hale gelmesi, biraz göz altlarında torbalanmalar, belki biraz renk değişiklikleri bunlar kastediliyor. Bunların olmaması için ne yapılabilir?
Eğer kişi doğuştan itibaren böyle bir göz yapısına sahipse artık bir şey yapamayacaktır. Çünkü bunun geriye dönüşü yoktur. Ama normal bir göz yapısı olup, sonradan bu görüntü oluşmuşsa o zaman geriye dönerek kendisinin nerede yanlış yaptığını kontrol etmesi gerekiyor.
Az mı uyuyor? Düzenli mi beslenmiyor? Sürekli televizyon veya bilgisayar başında mı? Bunlar tabi ki gözü yorucu ve dolayısıyla göz çevresi için de yorucu işlemler oluyor. Uykuda insan göz kaslarını dinlendirme olanağı buluyorlar. Çünkü göz çevresindeki kaslar uyguda gevşiyorlar. Gevşedikleri zaman, hareket etmedikleri zaman, üzerindeki deri de üzerinde gevşeyip dinleniyor.
Dolayısıyla ödem hali veyahut ta şişlikler bu şekilde indirilebiliyor. O da olmadı göz çevresine buz tatbikatı yapılabilir.
Bu damarları büzerek oradaki renk değişikliğini alabilir, o morarmaları engelleyebilir keza, göz çevresi şişliklerini de alabilir. Ama ayrıca göz çevresine torbaları çözücü veya rengi değiştirici, morluklara karşı, çok çeşitli ürünler var piyasada. Bunlar da kullanılabilir.
Ancak buz kalıbıyla biraz masaj yazma diyelim veyahut ta üzerinde biraz bekletme son derece iyi sonuçlar verebiliyor.
Kesinlikle denenmesi gerekir. Elbette bu tip bilgiler sadece sizi düşündürmek içindir. Sağlık konusu parmak izi gibi kişiye özel olduğu için genel bilgileri kişi özelliğinde değerlendirmenin önemini hatırlatır, bir uzmanla görüşmeden hareket etmemenizi rica ederiz.