Faydalı Bitkiler, Faydalı Bitkilerin Zararları

Dr. X kolay zayıflatan bitkisel çay, Dr. Y nin bitkisel formülü, Dr. Z nin bir haftada 50 kilo verdiren bitkisel diyeti.. Takdir edersiniz ki tıp bilimi sürekli gelişmekte olan ancak son 60-80 yılda değişik bir ivme kazanmış bir bilim dalıdır.

Modern tıp, tıp biliminin teknoloji ile birleşmesi ile ortaya çıkan bir akımdır. Bunun öncesinde tıp nasıldı diye sorarsanız bugün alternatif tıp diye adlandırılan bitkisel ve deneyimsel tedavi yöntemleri yani geleneksel tıp vardı. Deneyimsel kelimesinden kasıt büyüklerimizin tecrübeleriyle oluşan ve kuşaktan kuşağa geleneksel olarak aktarılan tedavi yöntemleridir. Alternatif tıp diye bugün bahsedilen şey özellikle bürokrasinin dışladığı, çoğu kez istismar edilen tedavi yöntemleridir.

Çok eski toplumlarda şamanların, kabile büyücülerinin doğadan elde ettikleri otlarla psikolojik destek açısından bir takım dini ritüeller eşliğinde hastaya uyguladıkları kürler daha sonra sanayileşme ile birlikte ilaç fabrikalarının ortaya çıkması, sektörün giderek devleşmesi sonucunda ilkel ve işe yaramaz diye kabul ettirilmiştir. Elbette teknoloji bu ilkel olarak nitelendirilen yöntemlerin incelenmesi ve anlaşılması bakımından çok önemlidir. Kuşaktan kuşağa hatalı olarak aktarılan çok sayıda bilgi teknoloji sayesinde anlaşılarak elenmiştir. Teknolojinin nedenlerin anlaşılması için kulanılması iyi bir şeydir.

Karabaş otu ilk ne zaman ortaya çıktı, Karabaş otu neye iyi gelir ilk ne zaman keşfedildi bilinmez. Ancak karabaş otunun binlerce yıldır çevremizde yaşadığı bir gerçektir. Ezcanın sanayileşmesi, sağlığın giderek vahşi bir sektör haline gelmesiyle tüm tedavinin kaynağı olan doğa da kaçınılmaz ölçüde etkilenmeye başlamıştır. Şifalı olarak ün yapan bitkiler vahşice toplanmaya, doğal kaynakları hızla tüketilmeye, tam olarak olgunlaşmadan toplanmaya başlamıştır. Bu bitkilere ihtiyacı olan hayvanlar etkilenmişlerdir. Besin zinciri bozulmuştur.

Erkek geyiklerin çiftleşmeden önce yediği, cinsel gücü artırdığına inanılan bir ot, sonrası düşünülmeden doğadan toplatılmaktadır. Bunun sonucunda otu bulamayan geyiklerin üremesinde zamanla sorunlar çıkacağı çok açıktır.
Kullandığınız bitkilerin doğal ve gerektiği gibi elde edildiğinden emin olmanız iyi olur. Altın yumurtlayan tavuk kesilmez. Üstelik bu altın yumurtlayan tavuğun mülkiyeti bize ait değildir. Alternatif tıptan, bitkilerden faydalanırken kaynağın korunması gerektiğini kesinlikle aklımızdan çıkarmamalıyız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz