- Pisi Balığı : Akdeniz ve Ege’de bulunur. Mayıs – ağustos arası ürerler. Kıraça, gümüş, çamuka, miye, tarak ve diğer kabuklularla beslenir.
- Salpa : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Yosun ve kabuklularla beslenir. İlk ve son baharda ürerler.
- Sapan Balığı : Boyu 4-6 metre ağırlığı en çok 360 kilodur. Sapan gibi kuyrğuyla avlarını bir noktaya toplayıp sersemletip yerle. Uskumru, sardalye ve lüferle beslenir. Eti yenmez.
- Sardalye Balığı : Ege ve Marmara’da görülen göçebe bir balıktır. 45 yıl kadar yaşar ve plankton ile balık yumurtaları besin kaynağıdır.
- Sinarit : Ege, Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’de yaşar. Başta mürekkep balığı olmak üzere karides, çağanoz, yengeç, sübye, kalamar, yumuşakçalar, kanbuklular, istavrit, hamsi, gelin balığı ile beslenir.
- Tekir Balığı : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Karides, kabuklular, solucan ve deniz kurduyla beslenir. Ege’de Mart – Haziran, Akdeniz’de Mayıs – Ağustos arası ürerler.
- Trakunya : Dragan ve çarpan olarak da bilinir. Balık yavruları ve karidesle beslenir. Lezzetli etine rağmen avlanmaz, çok zehirlidir.
- Uskumru : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Hamsi, çaça, aterina, plankton, yavru balıklar ve çamuka ile beslenir. Orkinos, kofana ve torik de uskumruyu yer. Aşırı avlanma ve deniz kirliliğinden dolayı giderek azalmıştır.
- Ustura Balığı : Ege, Akdeniz ve Marmara’da bulunur. Küçük deniz kabukluları, planktonlar, balık yavruları ile beslenirler. Sonbahar başında ürerler.
- Üzgün Balığı : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Küçük kabuklular, yumuşakçalar ve salyangozlarla beslenir. Erkek 5 dişi ortalama 7 yıl yaşar. Eti yenmez. Şubat – Ağustos arası ürerler.
- Vatoz : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da bulunur. Deniz kurtları, solucanlar, kabuklular ve küçük balıklarla beslenir. Eti yenmez,. Kuyrukları zehirlidir.
- Yılan Balığı : Ortalama 2060 yıl yaşar. Tatlı ve tuzlu suda ayrıca karada bile yaşayabilirler. Küçük balık, balık yumurtası, salyangoz, kerevit, midye ve kurbağa yiyerek beslenirler.
- Zargana : Tüm denizlerimizde yaşarlar. Hamsi, çaça, gümüş, çamuka ve kıraça gibi küçük balıklarla beslenirler. 18 yıl yaşayabilirler. 3 yaşından sonra üremeye başlarlar.
- Zurna Balığı : Süveyş Kanalı açıldıktan sonra Akdeniz’de görülmeye başlamıştır. Ortalama 1820 yıl yaşarlar. Üremeye 25 yaşından sonra başlayan zurna balığı hamsi, çaça, sardalye, kıraça ve gümüşle beslenir. Avının peşinden suyun üstüne zıplayabilir.