- Çaça Balığı : Karadeniz’de yaşar. Ocak ayında Marmara’ya Mayıs’ta tekrar Karadeniz’e göçerler. Planktonla beslenirler. Palamut, uskumru ve lüfer onlarla beslenir.
- Çamuka : Sıcak ve ılıman sularda yaşar. Tatlı suda yaşayabilir. Balık yavrusu, kabuklular ve yumuşakçalarla beslenir. Zargana, lüfer, kolyoz, uskumru, palamut, levrek türlerinin sevdiği bir besindir. İlkbaharda üremek için Karadeniz’e göçerler.
- Çipura : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da yaşar. Sulina, sübye, karides, çağanoz, kabuklular, yengeç, deniz kurdu, mamunu, sardalye ve çamuka ile beslenir.Ege’de Kaım ve Şubat, Akdeniz’de ise Ekim ve Aralık ayılarında ürer. Karadeniz’de yumurta bırakmazlar.
- Deniz İğnesi : Denizatıyla aynı ailedendir. bukalemun gibi kendilerini saklayabilirler. gözlerini ayrı ayrı oynatabilirler. Yumurtaları erkeğin kesesinde döllenir. Avlanmazlar. Koruma altına alınmışlardır.
- Dere Pisisi : Ege, Karadeniz ve Marmara’da yaşar. Kum ve çamurlu zeminde bulunur. Ortalama ömrü 15 yıldır. Ocak ve Mart aylarında yumurta bırakır. Küçük balıklar, kabuklular ve yumuşakçalarla beslenirler.
- Dil Balığı : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da yaşar. Ortalam ömrü 26 yıldır. Gece avlanır. Solucan ve kabuklularla beslenir. Ege’de Aralık – Nisan, Akdeniz’de Nisan – Mayıs ayları arasında ürerler.
- Dülger Balığı : Peygamber balığı olarak da bilinir. Akdeniz, Ege ve Marmara’da yaşar. İstavrit, sardalye, hamsi ve kıraça ile beslenir. Mayıs başında üremek için Karadeniz’e göçer. O sırada avlanması yazık olacaktır.
- Elektrik Balığı : Ege, Akdeniz ve Marmara’da yaşar. 5.000 volt ve 50 amper gücünde elektrik üretirler. 60 cm uzunluğnudadır ve kumda yaşar. Eti yemnez. Kazara oltaya takılırsa misinanızı kesmeniz iyi olur. Kabuklular ve çeşitli balıklarla beslenir.
- Eşkina : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da yaşar. Karides, kabuklular ve balık yavrularıyla beslenir. Mart – Ağustos ayları arasında ürerler. Ülkemizde avlanması yasaktır. Avrupa’da koruma altındadır.
- Fener Balığı : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da yaşar. İlkbahar balından yaz sonuna kadar ürerler. Küçük balıklarla beslenirler.
- Flisa Balığı : Vatanı Kuzey Karadeniz’dir ancak nadiren Akdeniz, Ege ve Marmara’da da görülür. Plankton, hamsi ve çaça ile beslenir. 78 yıl kadar yaşar.
- Gelin Balığı : Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara’da yaşar. Kabuklular, yumuşakçalar, deniz kurtları ve solucanlarla beslenir. Ege’de Mart – Eylül ayları arasında ürerler. Avcılığı yapılmaz. Eti yenmez.
- Gelincik Balığı : Marmara ve Karadeniz’in İstanbul’a yakın kısmında ve İstanbul Boğazı civarında yaşar. Kendinden küçük balıklar, kabuklu deniz canlıları ve yengeci severler.